Atacuri cibernetice ale Rusiei împotriva Letoniei

  • 09 Octombrie 2018 10:06
Atacuri cibernetice ale Rusiei împotriva Letoniei

Rusia a comis atacuri cibernetice asupra unor sisteme ale Ministerului de Externe și celui al Apărării din Letonia, precum și ale altor instituții de stat - a declarat luni o agenție letonă de informații.

Agenția de informații a armatei ruse (GRU) a încercat să acceseze informații prin atacuri de tipul înșelăciunii electronice ("email phishing") împotriva unor computere guvernamentale, "în ultimii ani" - a comunicat Biroul pentru Apărarea Constituției din Letonia. Acesta a adăugat, într-un comunicat, că "atacurile cibernetice din Letonia au fost comise de GRU în scopuri de spionaj, iar cele mai frecvente atacuri au fost îndreptate împotriva instituțiilor statului, inclusiv sectoarele externelor și ale apărării". Totodată, biroul leton afirmă că nu a fost detectat niciun atac care să vizeze alegerile parlamentare de săptămâna trecută.

Serviciul de informații al armatei ruse (GRU) a încercat să obțină 'în ultimii ani' acces la informații prin atacuri operate prin email împotriva computerelor guvernului, susține Biroul de Protecție a Constituției din Letonia, transmite Reuters preluată de Rador.

'Atacurile cibernetice din Letonia au fost întreprinse de GRU în scopuri de spionaj și cele mai frecvente atacuri au fost îndreptate împotriva instituțiilor de stat, inclusiv a sectoarelor de externe și al apărării', se spune în comunicat.

Totodată, în comunicat se precizează că nu au fost detectate atacuri menite să influențeze alegerile parlamentare desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute în Letonia.

Mai multe țări occidentale au denunțat la unison Rusia săptămâna trecută că aceasta a întreprins ceea ce ei numesc o campanie globală de hacking, țintind o serie întreagă de instituții, de la structuri antidoping din domeniul sportului și terminând cu o companie nucleară sau cu agenția de monitorizare a armelor chimice.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,6 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău