Atacul de la Paris | Ministrul apărării condamnă 'un act laș'

  • 09 August 2017 13:55
Atacul de la Paris | Ministrul apărării condamnă 'un act laș'

Ministrul apărării francez, Florence Parly, a condamnat miercuri 'un act laș' după ce un vehicul a intrat în plin într-un grup de militari aflat într-o misiune de patrulare în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, atacul soldându-se cu șase răniți, dintre care trei grav, scrie Agerpres.

"În această dimineață, în jurul orei 08:00, un vehicul a lovit militari din cadrul operațiunii de patrulare Sentinelle la Levallois-Perret. Șase militari din Regimentul 35 Infanterie Belfort au fost răniți, între care trei mai grav, fără ca viața să le fie pusă în pericol", a precizat ministrul într-un comunicat.

"Autorul, care a fugit, este căutat intens de către poliție. Ancheta în curs de desfășurare va determina motivele sale și împrejurarile în care a acționat" acesta, menționează același text. Ministrul a condamnat "cu cea mai mare fermitate acest act laș, care nu va afecta cu nimic hotărârea armatei de a acționa pentru securitatea francezilor".

Prefectura Departamentului Hauts-de-Seine evocă un 'act a priori voluntar' în legătură cu acest incident, care intervine la patru zile după o tentativă de atac împotriva unei alte patrule antiteroriste la Turnul Eiffel din Paris.

La fața locului, un perimetru de securitate a fost instalat, potrivit AFP. Mai multe zeci de polițiști municipali și militari se află în fața clădirii de 12 etaje cu vedere spre parc.

Potrivit mass-media franceze, un automobil marca BMW a intrat miercuri dimineață în plin într-un grup de militari participanți la operațiunea de patrulare Sentinelle, în suburbia pariziană Levallois-Perret. Autorul atacului a reușit să fugă de la locul incidentului, fiind în prezent căutat de forțele de securitate franceze.

Din ianuarie 2015, Franța a fost vizată de un val de atentate jihadiste, dintre care cele mai multe au fost revendicate de gruparea Statul Islamic. Aceste atacuri s-au soldat cu 239 de morți în total.

Un Consiliu al Apărării s-a întrunit la Palatul Elysee la ora locală 09:00 (07:00 GMT), fiind prezenți președintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe și miniștrii de interne și apărării, Gerard Colomb și Florence Parly.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău