Atac ucrainean masiv asupra mai multor regiuni din Rusia

  • 05 Iulie 12:04
Atac ucrainean masiv asupra mai multor regiuni din Rusia

Cinci persoane au fost rănite și un copil a fost ucis într-un atac ucrainean cu drone asupra regiunii ruse Krasnodar, în sud-vestul Rusiei, a anunțat vineri guvernatorul acestei regiuni, Veniamin Kondratiev, informează AFP, potrivit Agerpres. Ministerul rus a transmis că sistemele de apărare antiariană au doborât pe timpul nopții 50 de drone.

„Din nefericire, o fetiță de șase ani a murit în urma rănilor la spital, după un atac cu dronă la Primorsko-Ahtarsk”, oraș din regiunea Krasnodar, a scris guvernatorul pe Telegram, adăugând că alte cinci persoane, printre care un copil, au fost spitalizate, scrie Digi24.

Ministerul Apărării rus a declarat vineri că a neutralizat 50 de drone ucrainene în regiunile ruse Rostov și Krasnodar, precum și în Zaporojie din Ucraina, regiune pe care Moscova afirmă că a anexat-o, informează AFP.

„În timpul nopții, când regimul de la Kiev a încercat să întreprindă atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse”, sisteme de apărare antiaeriană au distrus 14 drone deasupra teritoriul regiunii Krasnodar, 26 deasupra regiunii Zaporojie și 10 deasupra regiunii Rostov, a anunțat ministerul rus pe Telegram.

Chiar dacă Rusia afirmă că a anexat regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, armata rusă nu o controlează în totalitate. Cu o zi înainte, bombardamente ruse au făcut doi morți, un bărbat și o femeie, în regiunea Zaporojie, care este cu regularitate scena unor atacuri, dintre care unul a făcut șapte morți și patru răniți în iunie.

Opt persoane au fost rănite miercuri într-un raid cu drone ucrainene asupra sitului unei substații a centralei nucleare Zaporojie, ocupată de Rusia, potrivit grupului rus Rosatom, care denunță o înmulțire a atacurilor. Armata rusă a atacat Zaporojie și orașe vecine de mai multe ori de la începutul ofensivei sale în Ucraina în 2022, însă în ultimele săptămâni ea își concentrează eforturile mai degrabă în estul decât în sudul acestei țări.
.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Thu
31
Fri
31
Arhivă Radio Chișinău