Atac terorist la Universiatea din Kabul. Bilanțul a crescut la cel puțin 35 de morți. Zi de doliu național

  • 03 Noiembrie 2020 14:31
Atac terorist la Universiatea din Kabul. Bilanțul a crescut la cel puțin 35 de morți. Zi de doliu național

Bilanțul atacului de luni asupra Universității din Kabul a crescut la cel puțin 35 de morți, majoritatea dintre ei studenți, au anunțat marți surse guvernamentale citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Circa 50 de persoane au fost rănite în atac, care a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, potrivit acelorași surse.

Președinția afgană a anunțat că guvernul a declarat pentru marți zi de doliu național pentru a omagia victimele atacului de luni, potrivit Xinhua.

Atacul a fost lansat când responsabili ai guvernului au ajuns în campus pentru a inaugura un târg de carte iranian, a precizat Hamid Obaidi, un purtător de cuvânt al Ministerului Învățământului Superior.

Bărbații înarmați au pătruns în campus, provocând fuga a sute de persoane, unele încercând chiar să escaladeze zidul exterior pentru a scăpa cu viață.

Gruparea teroristă Statul Islamic susține că doi dintre combatanții săi au pătruns în campusul universității, unde se desfășura o ceremonie de absolvire pentru judecători și anchetatori, potrivit agenției de știri Amaq legate de SI (Stat Islamic). Ambii combatanți ai săi au fost uciși, potrivit grupării.

Guvernul afgan a informat pe de altă parte că au existat trei atacatori.

„Trei atacatori sunt implicați. Unul dintre ei a detonat încărcătura pe care o purta asupra lui la începutul atacului, iar doi au fost împușcați mortal de forțele de securitate”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian.

Talibanii au dat asigurări că nu sunt implicați în acest atac.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău