Atac terorist într-o școală din Uganda: 25 de morți, printre care și elevi

  • 17 Iunie 2023 15:00
Atac terorist într-o școală din Uganda: 25 de morți, printre care și elevi

Militanți care au legături cu gruparea Stat Islamic (SI) au ucis 25 de persoane într-un atac terorist asupra unei școli din vestul Ugandei, în apropierea graniței cu Republica Democratică Congo, a anunțat sâmbătă poliția ugandeză, transmite digi24.ro.

Membri ai Forțelor Aliate Democrate (ADF), o grupare ugandeză cu sediul în estul Congo care a jurat credință față de SI, au atacat școala secundară Lhubirira din Mpondwe, incendiind un dormitor și furând alimente vineri seara târziu, a spus poliția. Aceeași sursă a indicat că, până în prezent, sunt 25 de morți. fără a preciza câți dintre cei uciși erau elevi.

„De asemenea, au fost recuperate opt victime, care rămân în stare critică la Spitalul Bwera", a scris poliția ugandeză pe Twitter. Soldații i-au urmărit pe atacatori, care au fugit spre Parcul Național Virunga din Republica Democratică Congo, a adăugat sursa citată. În aprilie, ADF a atacat un sat din estul Republicii Democratice Congo, ucigând cel puțin 20 de persoane. Uganda a trimis trupe în Congo pentru a ajuta la lupta împotriva ADF.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău