Atac masiv asupra Ucrainei - Armata ucraineană a doborât peste 90 de drone și rachete rusești

  • 22 Martie 10:33
Atac masiv asupra Ucrainei - Armata ucraineană a doborât peste 90 de drone și rachete rusești

Atacuri rusești cu rachete au fost raportate în mai multe locuri din Ucraina, inclusiv în Harkiv, unde primarul a declarat că au fost auzite cel puțin 15 explozii vineri dimineață. Ihor Terehov a subliniat că atacurile par să fi vizat alimentarea cu energie a orașului Harkiv, cauzând pene de ucrent parțiale. Guvernatorul regiunii Zaporijjia a declarat că atacurile aeriene au avariat instalații de infrastructură și mai multe locuințe.

Forțele Aeriene ucrainene raportează că, în noaptea de joi spre vineri, Rusia a atacat Ucraina cu peste 150 de drone și rachete de diferite tipuri. Apărarea antiaeriană a doborât 55 de drone Shahed și 37 de rachete. 

Ocupanții ruși au lansat, în total, 63 de drone Shahed, 12 rachete balistice Iskander-M, 40 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, cinci rachete de croazieră Kh-22, șapte rachete hipersonice Kh-47M2 "Kinjal", două rachete aeriene ghidate Kh-59 și 22 de rachete ghidate antiaeriene S-300/S-400.

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 92 de ținte aeriene rusești: 55 de drone, 35 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 și două rachete aeriene ghidate Kh-59

Șeful Administrației Militare Regionale Odesa, Oleh Kiper, a raportat că, în urma atacului rusesc din noaptea de joi spre vineri, au fost avariate mai multe obiective de infrastructură energetică, astfel că 53.000 de consumatori au rămas fără curent electric.

Compania "Ukrhidroenergo" raportează că, în timpul atacului masiv de vineri dimineață, armata de invazie a Rusiei a lovit hidrocentrala DniproGES din Zaporijjia, unde, ulterior, a izbucnit un incendiu.

"Din păcate, cea mai mare hidrocentrală a Ucrainei - DniproGES din Zaporijjia - a fost și ea lovită. Acești neoameni nu s-au liniștit după distrugerea Hidrocentralei Kahovka, iar acum încearcă să creeze un nou dezastru ecologic, lovind în mod cinic hidrocentrala DniproGES și barajul" - se arată în mesajul "Ukrhidroenergo".

În urma atacului, a izbucnit un incendiu.

"Nu există riscul ruperii (barajului, n.r.). Situația de la barajul stației este sub control" - a adăugat compania. Anterior, Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris pe rețelele de socializare că o rachetă rusească a lovit un troleibuz care se deplasa pe partea carosabilă a barajului hidrocentralei DniproGES din Zaporijjia. Consilierul a scris că troleibuzul transporta civili care mergeau la serviciu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău