Atac la Stockholm: Autoritățile confirmă că bărbatul arestat vineri este un uzbec în vârstă de 39 de ani

  • 08 Aprilie 2017 16:43
Atac la Stockholm: Autoritățile confirmă că bărbatul arestat vineri este un uzbec în vârstă de 39 de ani

Bărbatul arestat în legătură cu atacul terorist comis vineri la Stockholm este un cetățean din Uzbekistan în vârstă de 39 de ani, a anunțat sâmbătă procurorul-general adjunct al Suediei, Hans Ihrman, citat de DPA.

La rândul său, șeful poliției suedeze, Dan Eliasson, a afirmat că poliția este convinsă că bărbatul arestat în legătură cu atacul comis vineri la Stockholm este 'persoana corectă'. Eliasson a adăugat că nu este exclusă posibilitatea ca în comiterea atentatului să fi fost implicate mai multe persoane, scrie AGERPRES.

''Am descoperit în vehicul un dispozitiv care nu aparținea mașinii — nu știm dacă este o bombă sau vreo substanță inflamabilă. Este în desfășurare o investigație de specialitate'', a spus Dan Eliasson.
El a precizat că există similitudini între atacul de la Stockholm și cel comis pe 22 martie la Londra.

Poliția suedeză a arestat vineri un bărbat bănuit că ar fi șoferul camionului folosit în atacul comis în centrul capitalei Suediei și soldat cu patru morți și 15 răniți. Individul a fost inițial reținut într-o suburbie din nordul Stockholmului, iar ulterior a fost arestat, fiind suspectat de comiterea unui act terorist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău