Atac în Columbia: cinci morți în urma unei acțiuni a unor presupuși disidenți ai fostei gherile Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC)

  • 27 Septembrie 2021 09:45
Atac în Columbia: cinci morți în urma unei acțiuni a unor presupuși disidenți ai fostei gherile Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC)

În total, cinci persoane au fost ucise într-un atac comis de presupuși disidenți ai fostei gherile Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC) la Tumaco (sud-vestul Columbiei), la frontiera cu Ecuadorul, a anunțat duminică armata columbiană, transmite Agerpres, care citează AFP.

Indivizi înarmați au deschis focul într-o „instituție publică”, omorând pe loc două persoane, alte trei decedând din cauza rănilor la scurt timp la spital, a precizat armata într-un comunicat.

Presupuși disidenți ai FARC, aparținând probabil coloanei Urias Rendon, „au ajuns la bordul unui autovehicul în această instituție înainte de a trage la întâmplare” asupra persoanelor găsite, a informat armata.

Alte șase persoane au fost rănite, potrivit aceleiași surse.

În aceeași regiune operează un alt grup de disidenți ai FARC, Frontul Oliver Sinisterra, precum și Contadores (Contabilii), principalul grup local de traficanți de droguri.

Una dintre victime avea sub 15 ani, potrivit ONG-ului Indepaz, care a făcut cunoscut că, de la începutul anului, în Columbia au avut loc 73 de astfel de atacuri.

După istoricul acord de pace din 2016 care a pus capăt la peste o jumătate de secol de conflict cu FARC, sute de luptători au refuzat să depună armele.

Fără o comandă unificată, disidenții FARC numără aproximativ 2.500 de combatanți care se finanțează în principal din trafic de droguri, minerit ilegal și extorcare, potrivit serviciilor de informații militare.

Acordul de pace a permis demobilizarea a aproximativ 13.000 de bărbați și femei, dintre care vreo 7.000 de luptători.

Circa 300 dintre ei au fost uciși de atunci în asasinate țintite, implicându-i în special foștii lor tovarăși de arme, reamintește AFP.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău