Atac cu rachetă în Israel | Armata acuză Hamas și trimite întăriri la granița cu Fâșia Gaza

  • 25 Martie 2019 12:06
Atac cu rachetă în Israel | Armata acuză Hamas și trimite întăriri la granița cu Fâșia Gaza

Armata israeliană a acuzat luni mișcarea islamistă Hamas că ar fi autoarea tirului cu rachetă provenind din Fâșia Gaza, în urma căruia șapte persoane au fost rănite ușor la nord de Tel Aviv și a anunțat trimiterea de întăriri la granița cu Fâșia Gaza, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

„Suntem în măsură să confirmăm că (gruparea) Hamas este responsabilă de tirul cu rachetă de fabricație locală', a indicat armata pe contul său de Twitter, potrivit căreia racheta a fost trasă din sudul teritoriului palestinian și a parcurs aproximativ 120 km.

Conform Reuters, acuzația împotriva mișcării Hamas a fost formulată de către un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Avichai Adraee.

Armata israeliană a anunțat în același timp trimiterea de întăriri în jurul Fâșiei Gaza și mobilizarea unui număr limitat de rezerviști.

'În urma evaluării situației sub conducerea șefului de Stat Major, am trimis două brigăzi ca întăriri în Zona de comandă Sud', a indicat armata în aceeași postare pe Twitter, adăugând că a mobilizat un număr de rezerviști pentru anumite sarcini specifice, fără să precizeze numărul acestora.

Două posturi de televiziune au comunicat separat că două noi brigăzi de infanterie și unități blindate au fost mobilizate la frontiera cu Fâșia Gaza, conform Reuters.

O rachetă a lovit în cursul nopții de duminică spre luni o casă din localitatea Mishmeret, la nord de Tel Aviv, provocând un incendiu în care șapte persoane au suferit răni ușoare, au anunțat poliția și serviciile de urgență, conform unui bilanț reactualizat.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, aflat la Washington, a anunțat luni că își scurtează vizita în SUA în urma acestui atac cu rachete și a amenințat că Israelul 'va riposta în forță', făcând să crească temerile privind o nouă escaladare a situației în jurul teritoriului palestinian. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău