Atac cu cuțitul la Manchester: Suspectul, arestat pentru terorism (poliție)

  • 11 Octombrie 2019 19:55
Atac cu cuțitul la Manchester: Suspectul, arestat pentru terorism (poliție)

Bărbatul de circa 40 de ani care a atacat și rănit patru persoane cu un cuțit vineri, într-un mall din Manchester, a fost arestat pentru terorism, a anunțat poliția britanică, citată de AFP și dpa.

Atacatorul, "înarmat cu un cuțit mare", a acționat singur și motivația sa nu este pentru moment cunoscută, a precizat un responsabil al poliției din Manchester, Russ Jackson, în cadrul unei conferințe de presă.

Bărbatul a fost "arestat sub suspiciunea comiterii, pregătirii și instigării la un act de terorism", a mai precizat Jackson.

"A început să avanseze brusc și a atacat oamenii cu cuțitul. Pare un atac orb, în mod cert foarte brutal și extrem de înspăimântător pentru toți cei care au fost martori", a precizat responsabilul din poliție.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 11.15 (10.15 GMT) și a dus la desfășurarea unui important dispozitiv de securitate în oraș, lovit în 2017 de un atentat cu bombă care s-a soldat cu 22 de morți la ieșirea de la un concert al vedetei pop americane Ariana Grande.

Înregistrări video postate pe rețelele de socializare arată polițiști care imobilizează un bărbat în exteriorul unui mall. "În cinci minute, el a fost reținut de polițiști înarmați", a spus Russ Jackson.

Între timp, poliția a revizuit numărul persoanelor rănite în atac de la cinci la patru.

Două femei și un bărbat au fost spitalizați cu răni prin înjunghiere, a precizat poliția. O altă femeie care nu a fost înjunghiată a fost tratată de paramedici și nu a necesitat spitalizare, a menționat sursa citată.

Pe Twitter, prim-ministrul britanic Boris Johnson s-a declarat "șocat" și a precizat că gândurile sale se îndreaptă spre victime, mulțumindu-le serviciilor de salvare și anchetatorilor.

Potrivit media locale, mallul Arndale, unde s-au petrecut faptele, a fost evacuat. Un important dispozitiv de securitate a fost desfășurat la fața locului, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău