Atac cu cuțitul într-un tren din Tokyo: Cel puțin 15 persoane rănite

  • 31 Octombrie 2021 16:32
Atac cu cuțitul într-un tren din Tokyo: Cel puțin 15 persoane rănite

Un bărbat de 24 de ani îmbrăcat în Joker (personajul din Batman) a atacat duminică cu cuțitul pasagerii unui tren din Tokyo, rănind cel puțin 15 persoane, în timp ce multe persoane se duce spre centrul capitalei Japoniei. Totodată, atacatorul, care a fost arestat, a declanșat un incendiu la bord, relatează Reuters, otrivit hotnews.ro.

Poliția l-a arestat pe presupusul atacator la fața locului, a informat presa. Un bărbat în vârstă de 60 de ani era inconștient și în stare critică după ce a fost înjunghiat, în timp ce martorii au mai spus că atacatorul a împrăștiat lichid în tren și dat foc, potrivit presei, scrie sursa citată.

Un videoclip încărcat pe Twitter și difuzat pe NHK a arătat cum mai mulți oameni fugeau dintr-un vagon unde, câteva secunde mai târziu, o mică explozie a provocat un incendiu. Un alt videoclip a arătat pasagerii grăbindu-se să iasă din ferestrele trenului și pe peronul unde trenul făcuse o oprire de urgență.

”Am crezut că este o cascadorie de Halloween", a declarat un martor pentru ziarul Yomiuri, amintindu-și momentul în care a văzut alți pasageri alergând în panică spre vagonul său. „Apoi, am văzut un bărbat mergând pe aici, fluturând încet un cuțit lung". A spus că era sânge pe cuțit.

Atacul a avut loc pe linia expres Keio cu destinația Shinjuku, cea mai aglomerată gară din lume, în jurul orei 20.00. (1100 GMT), a spus mass-media.
Canalul public de televiziune japonez NHK a menționat cel puțin opt răniți, dintre care unul grav, în timp ce agenția de presă Kyodo a menționat 15 răniți, scrie AFP.
Întrebată de AFP, poliția a refuzat orice comentariu, iar compania de căi ferate Keio nu a fost imediat disponibilă pentru a comenta
Atacul a avut loc în jurul orei 20:00, ora locală (11:00 GMT), potrivit site-ului companiei, în timp ce secțiile de votare se închideau în țara care a organizat alegeri parlamentare duminică.
 
Atacurile sunt rare în Japonia, unde legile privind armele sunt de altfel extrem de stricte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău