Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei. Serviciile au fost sistate, însă datele clienților nu au fost sustrase

  • 21 Februarie 13:18
Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei. Serviciile au fost sistate, însă datele clienților nu au fost sustrase

Poșta Moldovei a fost supusă unui atac cibernetic masiv în cursul zilei de 20 februarie. Prestarea serviciilor poștale și financiare a fost parțial reluată abia astăzi, 21 februarie, iar echipa tehnică încă lucrează la remedierea problemei, transmite Radio Chișinău.

„Vă aducem la cunoștință că, sistemul informatic al întreprinderii a fost supus unui atac cibernetic de tip ransomeware care a afectat funcționalitatea acestuia și datele critice. Evenimentul respectiv este un incident de securitate a informației, cu statut critic, drept consecință a fost periclitată/sistată prestarea serviciilor în data de 20.02.2024”, a informat Poșta Moldovei printr-un comunicat emis pe 21 februarie.

Potrivit sursei citate, în aceste momente, echipa întreprinderii depune tot efortul pentru recuperarea și remedierea situației. Totodată, a fost reluată prestarea parțială a serviciilor.

Poșta Moldovei a subliniat că a reușit să mențină confidențialitatea datelor întreprinderii, a clienților și furnizorilor.

Tot astăzi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a comentat incidentul, precizând că se lucrează la identificarea responsabililor pentru atac.

„Lucrează o echipă interinstituțională pentru a garanta că astfel de incidente legate de securitatea cibernetică nu se vor produce în viitor. Eforturile sunt orientate pe recuperarea completă și sigură a sistemelor afectate, precum și investigarea circumstanțelor acestui atac, pentru a determina cine sunt responsabilii, urmările și consecințele, cu elaborarea de recomandări și pentru alte instituții”, a declarat Daniel Vodă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău