Atac Berlin | Suspectul tunisian împușcat la Milano a jurat credință grupării Statul Islamic

  • 23 Decembrie 2016 16:43
Atac Berlin | Suspectul tunisian împușcat la Milano a jurat credință grupării Statul Islamic

Tunisianul suspectat că ar fi fost autorul atacului de luni seara de la Berlin, când un camion a ucis 12 oameni după ce a intrat într-un târg de Crăciun, a jurat credință șefului organizației jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, informează Reuters.

Înregistrarea video cu Anis Amri a fost postată pe internet de agenția de presă a SI, Aamaq. Atacatorul a spus în înregistrare că suporterii grupării jihadiste trebuie să răzbune pentru bombardamentele "cruciaților" asupra musulmanilor și a cerut altor adepți ai ideologiei SI să organizeze atacuri în Europa, scrie AGERPRES.

Anis Amri, 24, a fost împușcat noaptea trecută la Milano, după ce o patrulă de carabinieri i-au cerut documentele, iar el a tras în polițiști. A fost identificat după amprente.

Poliția italiană îl cunoștea pe Amri, pentru că acesta a stat 4 ani în închisoare în peninsulă pentru vandalism, amenințări și jaf. Tânărul a ajuns în Italia, pe insula Lampedusa, cu o barcă în 2011. A fost transferat la Catania, în Sicilia, a fost înregistrat la o școală și a fost arestat după ce a încercat să-i dea foc.

După ce și-a ispășit pedeapsa, ar fi primit un ordin de expulzare, însă autoritățile tunisiene nu au dus la bun sfârșit procedura de recunoaștere a cetățeniei lui Amri în termenul prevăzut de lege

După atacul de la Berlin, Amri a plecat în Franța și de acolo s-a îndreptat către Italia. Un oficial al poliției italiene a afirmat că nu existau informații că tunisianul s-ar fi aflat la Milano și că a fost depistat de o patrulă care a decis să-l legitimeze pentru că era străin.

"Nu aveam informații că el s-ar fi aflat la Milano. Nici nu și-au dat seama că e el, altfel ar fi fost mult mai prudenți", a declarat șeful poliției din Milano, Antonio de Iesu.

De Iesu a mai spus că tunisianul avea câteva sute de euro asupra lui și că polițiștii încearcă să afle dacă avea complici la Milano.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău