Atac asupra Iranului pe mai multe fronturi din Orientul Mijlociu în decurs de 24 de ore

  • 02 Septembrie 2019 19:37
Atac asupra Iranului pe mai multe fronturi din Orientul Mijlociu în decurs de 24 de ore

În interval de 24 de ore, armata israeliană a atacat Iranul pe mai multe fronturi din Orientul Mijlociu - a comentat astăzi un oficial militar.

Referindu-se la liderul organizației teroriste libaneze Hezbollah, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că acesta are toate motivele să trăiască într-un buncăr, ascuns sub pământ, temându-se că este ținta armatei israeliene, relatează RRA.

În ultimele 24 de ore, armata israeliană a intervenit în Irak și în Siria împotriva Iranului.

Un responsabil militar a comentat că Iranul a fost atacat simultan pe mai multe fronturi. Împiedicarea Teheranului de a se înarma nuclear rămâne o prioritate absolută, iar contracararea programului Hezbollah de rachete de precizie a devenit a doua prioritate. Același responsabil militar a declarat că se va acționa pentru a împiedica Iranul să se implanteze în diverse țări din Orientul Mijlociu. În acest scop, vor avea loc numeroase operațiuni efectuate de Mosad și de armată, despre care nu se cunosc detalii.

Tot ce s-a întreprins în ultimele săptămâni și în ultimele zile a fost planificat și executat potrivit unei strategii globale. În ceea ce privește afirmațiile din Liban potrivit cărora ieri, în timpul atacului Hezbollah cu rachete antitanc, ar fi fost răniți soldați israelieni, oficialul militar a precizat că, dacă s-ar întâmpla așa ceva, nu e posibil să fie ascuns în Israel.

Calmul pare să revină în nordul țării după ce organizația teroristă libaneză Hezbollah a atacat cu rachete antitanc Kornet vehicule goale în apropierea frontierei. Comandamentul regiunii militare de nord a Israelului e în alertă maximă de săptămâna trecută, după un atac atribuit armatei israeliene cu o dronă în Liban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău