Atac armat la Paris: un cetățean german a fost ucis, alte două persoane au fost rănite / video

  • 03 Decembrie 2023 09:05
Atac armat la Paris: un cetățean german a fost ucis, alte două persoane au fost rănite / video

Un german a fost ucis și două persoane au fost rănite sâmbătă seara la Paris într-un atac cu cuțitul și ciocanul în apropiere de Turnul Eiffel, unde presupusul autor, un francez cunoscut pentru islamism radical și tulburări psihice, a fost arestat, potrivit unor surse din poliție și judiciare, relatează Agerpres.

Justiția franceză a deschis o anchetă pentru asasinat și tentativă de asasinat.

Atacul a avut loc la câteva sute de metri de Turnul Eiffel. Agresorul a fost arestat și plasat în custodia poliției în cadrul anchetei încredințate brigăzii penale din Paris, a precizat Parchetul din Paris.

În vârstă de peste douăzeci de ani, presupusul autor, cunoscut pentru islamism radical și tulburări psihice, a strigat "Allah Akbar" în momentul faptelor, potrivit unei surse din poliție.

El fusese deja condamnat la patru ani de închisoare în 2016 pentru că dorea să treacă la acțiuni violente, a făcut cunoscut ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, care a ținut un briefing de presă la fața locului.

Victima decedată este un turist german, potrivit ministrului Darmanin. Cei doi răniți sunt un francez, în vârstă de aproximativ șaizeci de ani, și un turist străin, a cărui naționalitate nu a fost precizată, care a fost rănit cu un ciocan, a precizat el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău