ATAC ARMAT împotriva Ambasadei Spaniei

  • 11 Decembrie 2015 21:32
ATAC ARMAT împotriva Ambasadei Spaniei

Un atentat cu mașină-capcană comis de talibani, care a fost urmat de un schimb de focuri, a vizat vineri seara incinta Ambasadei Spaniei la Kabul au anunțat responsabili afgani și spanioli, informează Agerpres.

Deocamdată nu poate fi obținut un eventual bilanț al victimelor. Personalul diplomatic și-a găsit refugiul în buncărul ambasadei, potrivit unei surse apropiate dosarului. 'Personalul se află în buncărul ambasadei, așteptând să fie salvat de forțele afgane', a declarat sursa.

'Ambasada a fost atacată. În prezent, strângem informații', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Madrid.

Ambasada Spaniei este situată în cartierul înstărit Sherpur, în centrul capitalei afgane. În Sherpur se află birourile mai multor organizații neguvernamentale, precum și reședințele unor înalți responsabili afgani, printre care prim-vicepremierul afgan Abdul Rashid Dostum.

Talibanii au revendicat acest atac, însă au declarat că ținta era un hostel frecventat de străini. Nu este foarte clar dacă pensiunea se afla în incinta Ambasadei Spaniei.

Forțele de ordine afgane au încercuit perimetrul și ambulanțe cu sirenele puse s-au grăbit spre locul atacului.

Șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy a fost pus la curent în legătură cu acest atac, informează agenția de presă Europa Press.

Acest atac survine după o ofensivă de 27 de ore a insurgenților împotriva aeroportului din Kandahar, cel mai important obiectiv militar din sudul țării, ofensivă în care au murit 50 de oameni.

Atacul a avut loc a doua zi după demisia șefului serviciilor de securitate afgane Rahmatullah Nabil, care se opune apropierii cu Pakistanul, începută de președintele afgan Ashraf Ghani, în vederea relansării negocierilor de pace cu talibanii.

Potrivit datelor oficiale ale NATO, nouă militari spanioli sunt în continuare desfășurați pe teritoriul afgan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău