ASUS lansează noi componente hardware pentru minerii de monede virtuale

  • 31 Mai 2018 21:59
ASUS lansează noi componente hardware pentru minerii de monede virtuale

Deși prețurile de tranzacționare ale monedelor virtuale au mai scăzut în ultimele luni, fenomenul este departe de a fi ajuns la final, activitatea de minare a monedelor virtuale fiind în continuare profitabilă, cu atât mai mult cea de tranzacționare a acestora, speculând creșterile și scăderile de prețuri care se succed în intervale scurte de timp.

Apărând ca o ciudățenie pentru un utilizator obișnuit de PC, H370 Mining Master este o placă de bază fără pretenții în materie de overclocking, dar echipată cu nu mai puțin de 20 conectori PCIe-over-USB, permițând instalarea simultană a tot atâtea plăci video. Sprijinind efortul „minerilor” virtuali, firmware-ul plăcii de bază permite diagnosticarea fiecărui accelerator grafic instalat, simplificând diagnosticarea eventualelor probleme care țin de conectarea acestora.

Desigur, organizarea fizică și răcirea a până la 20 plăci video aflate la mică distanță una de cealaltă continuă să fie o provocare la adresa „minerilor” mai puțin experimentați, însă inginerii ASUS promit mai multe funcții menite să simplifice administrarea echipamentelor.

Relativ ieftină, comparat achiziționării unui întreg arsenal de plăci video, surse de alimentare și instalații de climatizare, placa de bază H370 Mining Master va fi disponibilă începând cu a doua jumătate a acestui an, la un preț de „câteva” sute de dolari. Rămâne de văzut în ce măsură vor mai putea amortiza investiția minerii virtuali, dată fiind tendința de scădere treptată a interesului față de tranzacțiile cu monede virtuale și implicit, a prețului la care acestea sunt evaluate.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău