AstraZeneca, una dintre companiile care dezvoltă vaccinuri anti-COVID, cumpără un producător de medicamente cu 39 de miliarde de dolari

  • 13 Decembrie 2020 16:00
AstraZeneca, una dintre companiile care dezvoltă vaccinuri anti-COVID, cumpără un producător de medicamente cu 39 de miliarde de dolari

Compania britanică AstraZeneca va cumpăra producătorul american de medicamente Alexion Pharmaceuticals, pentru 39 miliarde de dolari, printr-o tranzacție mixtă, numerar și acțiuni, în scopul de a-și consolida poziția în domeniul imunologiei și bolilor rare, transmite Agerpres.preluat de Digi24.ro.

AstraZeneca este unul dintre liderii cercetărilor din industria farmaceutică în domeniului vaccinului pentru COVID-19.

Sâmbătă, AstraZeneca a anunțat că acționarii Alexion vor primi 60 de dolari în numerar și 2,1243 de acțiuni AstraZeneca tranzacționate în SUA pentru fiecare titlu Alexion, ceea ce implică un preț total de 175 de dolari pe acțiune.

Titlurile Alexion au închis, vineri, la aproximativ 121 de dolari pe acțiune.

„Această achiziție ne permite să ne majorăm prezența în domeniul imunologiei. Alexion schimbă viața pacienților cu boli rare”, a afirmat directorul general al AstraZeneca, Pascal Soriot.

Tranzacția, care ar urma să se finalizeze în trimestrul doi din 2021, a fost aprobată de Consiliile de Administrație ale celor două companii. Acordul urmează să fie supus spre aprobare acționarilor și autorităților de reglementare.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău