Astăzi vor deveni cunoscuți primii finaliști Eurovision România. Ascultă PIESELE din prima semifinală

  • 27 Ianuarie 2019 14:48
Astăzi vor deveni cunoscuți primii finaliști Eurovision România. Ascultă PIESELE din prima semifinală

Seria semifinalelor Selecției Naționale debutează astăzi, cu show-ul organizat la Sala Polivalentă din Iași! Semifinala este transmisă live la TVR MOLDOVA, TVR 1, TVRi, TVR HD și pe TVR+ de la ora 21.00!

Show-ul va fi deschis de trupa ieșeană The Sky Dance Company. Dansatorii vor marca a 20-a participare a României la Eurovision cu un moment inedit, pe ritmuri autohtone.

11 dintre semifinaliștii Eurovision România concurează pentru un loc în Finala Selecției Naționale.

Ordinea intrării în concurs

1. DESTIN - TROOPER. Muzică și versuri: Aurelian Dincă

2. THE CALL: DYNASTY OF LOVE - BERNICEYA - Muzică și versuri: Florin Chitiul

3. ROCK THIS WAY – OMMIEH & ANAKRISEZ. Muzică: Eduard Cîrcotă. Versuri: Alexandru Bugan

4. SKYSCRAPER - TEODORA DINU. Muzică și versuri: Udo Mechels, Laila Samuelsen, Jonas Brøgger Filtenborg

5. WITHOUT YOU (SIN TI) - DYA & LUCIAN COLAREZA. Muzică: Sergi Gascon. Versuri: Sergi Gascon, Daniel Andres Giraldo Mazo

6 . WEIGHT OF THE WORLD - NICOLA. Muzică și versuri: Michael James Down, Will Taylor & Jonas Gladnikoff

7 . THE WAY IT GOES - STEAM. Muzică: Sorin Cotorceanu, Mihai Iulian Rapeanu. Versuri: Sorin Cotorceanu

8. UNDERGROUND - VAIDA. Muzică si versuri: Hanif Sabzevari, Michael James Down, Will Taylor, Tonje Gjevjon

9. WE ARE THE ONES - CLAUDIU MIREA. Muzică: Mihai Ogășanu, Claudiu Mirea. Versuri: Claudiu Mirea

10. SONG OF MY HEART - THE FOUR. Muzică și versuri: Theea Miculescu, Cătălin Dascălu

11. ARMY OF LOVE - BELLA SANTIAGO. Muzică și versuri: Bella Santiago, Alex Luft

Momentul serii îi aparține Iulianei Beregoi. Tânăra vedetă va susține un recital special la finalul concursului. Cu o continuă ascensiune pe plan profesional, Iuliana Beregoi a devenit în scurt timp un adevărat fenomen în rândul adolescenților din România și din străinătate. Piesele interpretate de tânăra artistă au peste 70 de milioane de vizualizări pe contul de Youtube!

Una dintre provocările acestei ediții este realizarea scenei, construită integral de TVR. Lumina, grafica și personajele vor crea atmosfera unui basm modern.

Pornind de la sloganul „Împlinește visul!”, regizorul Dan Manoliu a imaginat un spațiu "transparent", unde, în premieră, CAMERA VERDE se va afla pe scenă, iar întreg ansamblul va fi amplasat în mijlocul spectatorilor și va fi vizibil 360 de grade.

12 panouri LED vor difuza mesajele de încurajare ale reprezentanților României la edițiile anterioare Eurovision pentru concurenții serii.

Grafica este semnată de o echipă cu un portofoliu impresionant: Untold, Electric Castle, Neversea, Awake, iar luminile proiectate de 200 de capete inteligente vor fi dirijate de light designer-ul Sergiu Ardelean.

Show-ul, prezentat de cunoscutul artist Aurelian Temișan și vedeta TVR Ilinca Avram, va fi transmis în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR MOLDOVA și online, pe TVR+.

Juriul național va decide cel mult cinci câștigători ai semifinalei de la Iași. Publicul votează timp de 30 de minute și alege una dintre piesele care merg mai departe în Finala Națională.

Una dintre noutățile ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una.

Votul va putea fi exprimat trimițând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...11), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), număr valabil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom și Vodafone, ori sunând la același număr de telefon  - 1264 și tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 11, cu același tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom și Vodafone.

De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” și se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.

Mai multe informații, pe pagina Eurovision România.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
30,24
Câțiva nori
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău