Astăzi, Republica Moldova marchează Ora Pământului (Earth Hour)

  • 25 Martie 2017 12:48
Astăzi, Republica Moldova marchează Ora Pământului (Earth Hour)

După zece ani de manifestări, Ora Pământului (Earth Hour) se marchează, în 2017, pe 25 martie, în intervalul 20.30 - 21.30, fiind cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii.

La evenimentul de anul trecut s-a înregistrat o participare record la nivel global, desfășurându-se manifestări în 178 de țări, unind peste 1,5 miliarde de oameni, în vederea creșterii gradului de conștientizare a schimbărilor climatice și a informării privind necesitatea acțiunilor ample la nivel mondial, în acest sens. Nu a existat niciodată un moment mai critic în care lumea să dea dovadă de solidaritate în exprimarea angajamentului ferm pentru a opri procesul schimbărilor climatice. Omenirea se află în căutare de resurse regenerabile pentru viitorul său, potrivit www.earthhour.org, citat de Agerpres.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului Earth Hour, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

În 2017, mesajul și îndemnul Fondului mondial pentru natură pentru comunitatea Earth Hour din România este "Dăruiește naturii energia ta", invitând românii să stingă luminile în case și să petreacă o oră în aer liber, fie participând la o tură cu bicicleta sau la o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia sau colegii. În loc să consume energie, să dăruiască, astfel, propria energie, investind-o în protejarea naturii, potrivit ora-pamantului.ro.

În Republica Moldova, „Ora pământului” se sărbătorește începând cu anul 2009 și constă în deconectarea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenția asupra necesității reducerii impactului negativ al activității umane asupra mediului înconjurător.

Astfel, de la 20.30-21.30, toate instituțiile, agenții economici și toți cetățenii sunt îndemnați să deconecteze luminile și aparatele electrocasnice timp de o oră, pentru a-și exprima solidaritatea și a contribui la combaterea efectelor încălzirii globale și a schimbărilor climatice.

La Chișinău, „Ora Pământului” va fi sărbătorită începând cu ora 19:00, în scuarul Universității Tehnice din Moldova, unde vor evolua mai mulți interpreți autohtoni, printre care: Nicu Țărnă, ansamblul Plăieșii și Nicolae Gribincea. Un recital va susține și Orchestra Prezidențială a Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Evenimentul este organizat de Ministerul Mediului și Ministerul Apărării, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova.

Astăzi, Republica Moldova marchează Ora Pământului (Earth Hour)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău