Astăzi, 28 noiembrie, începe reuniunea miniștrilor de externe NATO, la București. Republica Moldova va participa, în premieră, ca invitată la reuniune

  • 28 Noiembrie 2022 08:18
Astăzi,  28 noiembrie, începe reuniunea miniștrilor de externe NATO, la București. Republica Moldova va participa, în premieră, ca invitată la reuniune

Securitatea energetică, protecția infrastructurii critice, eforturile de a construi capacitățile și de a consolida reziliența în Republica Moldova , Bosnia- Herțegovina și Georgia sunt pe agenda reuniunii la nivel de miniștri de externe NATO care se începe astăzi la București.

Reuniunea de trei zile din capitala României se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, precum și provocările din partea Republicii Populare Chineze.

În timpul vizitei la București, secretarul de stat american Anthony Blinken și premierul român Nicolae Ciucă vor vizita o expoziție celebrează momentele cheie ale parteneriatului dintre Statele Unite și România din 1997, întitulată “Noi oamenii – 25 de ani de parteneriat strategic”.

Șeful diplomației americane va avea întrevederi separate cu președintele României Klaus Iohannis, ministrul român de externe Bogdan Aurescu și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, după cum informează Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău