Astăzi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

  • 14 Octombrie 2019 09:01
Astăzi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

Comisia Electorală Centrală atenționează că luni, 14 octombrie curent, este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală.

Potrivit legislației electorale, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. Totodată, în perioada electorală, orice sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiția înștiințării prealabile a Comisiei, se arată într-un comunicat de presă al CEC.

Autoritatea electorală permanentă mai amintește că în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mass-media ”materiale, interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor”.

La 20 octombrie 2019 în Republica Moldova vor avea loc alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în unele circumscripții electorale uninominale (nr.17, 33, 48 și 50).

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău