Astăzi este dat startul Targului Internațional Gaudeamus

  • 19 Noiembrie 2014 11:53
Astăzi este dat startul Targului Internațional Gaudeamus

Târgul Internațional Gaudeamus Carte de Învățătură 2014 va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo.

Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul 21, este inițiat și organizat de Centrul Cultural Media al Radio România. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 19 noiembrie, la ora 12:00.

Târgul Internațional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură națională inițiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susținerea culturii românești prin evenimente expoziționale dedicate cărții și educației. Palmaresul celor 20 de ani de existență, care însumează 83 de târguri Gaudeamus, peste 2.300.000 de vizitatori și aproape 8.700 de manifestări organizate în acest cadru, aduce Radio România în postura de lider în industria evenimentelor de acest gen din țara noastră.

Accesul publicului în incinta târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui, totodată, și suportul pentru Tombola Gaudeamus. Marele Premiu al tombolei va fi un autoturism Dacia Logan oferit de Automobile Dacia.

Ca și la edițiile precedente, mai mult de jumătate dintre vizitatorii târgului vor beneficia de acces gratuit în incintă: preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, profesioniștii din domeniile editorial-educațional, jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice (dacă este cazul) fiecărei categorii.

Programul de vizitare este zilnic între orele 10:00 și 20:00.

Repere statistice GAUDEAMUS 2014

- aproximativ 320 de expozanți (un nucleu puternic și bine definit de edituri românești, instituții de învățământ, difuzori de carte și publicații, asociații profesionale și organizații active în domeniile cultură și educație), acoperind integral cei 14.000 mp ai Pavilionului Central Romexpo;

- un maraton de evenimente editoriale și profesionale – peste 750, număr record în istoria târgului – care se vor desfășura la standurile expozanților, standul Automobile Dacia și în spațiile special amenajate de către organizator în incintă (Sala Cupola – nivel 0.00, Bursa de Contacte, Ceainăria Gaudeamus și Salonul de Carte pentru Copii Ion Creangă – nivelul 3.20, Sala Mircea Sântimbreanu – nivelul 7.70).


Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău