Astăzi are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro

  • 05 August 2016 13:25
Astăzi are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro

Jocurile Olimpice de Vară, ediția 2016, se deschid astăzi în Brazilia cu o ceremonie ce va fi găzduită de celebrul stadion Maracana din Rio de Janeiro.

Portdrapelul Republicii Moldova, luptătorul de stil liber Nicolae Ceban, va conduce delegația noastră la ceremonia de deschidere care va începe la ora 20.00, ora 2.00 sâmbătă, în Republica Moldova și care va fi urmărită de trei miliarde de oameni, conform estimărilor organizatorilor.

Peste 10.000 de sportivi din 206 țări vor concura pentru câștigarea medaliilor puse în joc în cele 306 probe la 28 de sporturi care se vor disputa la Rio. În premieră, la olimpiadă va participa și o delegație a refugiaților.

Cei 23 de atleți moldoveni vor evolua în nouă discipline olimpice: atletism, caiac-canoe, haltere, judo, lupte, natație, taekwondo, tenis și tir cu arcul. 

Alexandra Mîrca este prima reprezentantă a Republicii Moldova care va evolua vineri, 5 august, în prima zi de concurs la Olimpiada de la Rio în proba individuală la tir cu arcul în runda de clasament. Dacă va obține un loc între primele 16, ea va participa duminică, 7 august, în rundele eliminatorii. 

Alți trei atleți moldoveni vor intra în concurs duminică. La natație, Alexei Sancov va evolua în serii la 200 de metri liber, iar Tatiana Chișca – la 100 de metri bras. În aceeași zi, tenismenul Radu Albot, locul 88 mondial, va juca în prima rundă împotriva rusului Teymuraz Gabashvili, poziția 103 ATP.

Concursul olimpic pentru sportivii noștri se va încheia pe 21 august odată cu evoluția maratonistului Roman Prodius și a luptătorului Nicolae Ceban, portdrapelul țării la ceremoniile de deschidere și închidere a Olimpiadei. 

Potrivit unei estimări a cunoscutei reviste americane Sports Illustrated, Republica Moldova este creditată cu câștigarea a două medalii de argint la Rio, prin Serghei Tarnovschi la canoe sprint pe distanța de 1000 de metri și Aaron Cook la taekwondo. 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău