Astăzi, 3 mai, este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei

  • 03 Mai 2020 09:00
Astăzi, 3 mai,  este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei

În fiecare an, la data de 3 mai, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei, proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinței General a UNESCO, din anul 1991.

Ziua Mondială a Libertății Presei este dedicată, în 2020, temei “Jurnalism fără frică sau favoare”

Într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, secretarul general al ONU, Antonio Guterres a menționat că pe măsură ce pandemia (COVID-19) se răspândește, ea dă naștere unei a doua pandemii care este dezinformarea, de la sfaturi dăunătoare pentru sănătate la teorii ale conspirației sălbatice. Presa oferă antidotul: știri verificate, științifice, bazate pe fapte și analiză, a punctat secretarul general al ONU.

Ziua Mondială a Libertății Presei a fost instituită pentru a atrage atenția întregii lumi asupra importanței respectării libertății de exprimare și reprezintă o oportunitate pentru a celebra principiile fundamentale ale libertății presei, de a evalua starea libertății presei în întreaga lume, de a apăra mass-media împotriva atacurilor asupra independenței lor și de a aduce un omagiu  jurnaliștilor care și-au pierdut viața în timpul exercitării profesiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău