Astăzi, 29 august va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul lui Igor Dodon

  • 29 August 2022 11:46
Astăzi, 29 august va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul lui Igor Dodon

Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze astăzi recursurilor procurorilor și avocaților fostului lui Igor Dodon privind arestul la domiciliu a fostului șef de stat.

Avocații acestuia au cerut anularea măsurii de arest la domiciliu, iar procurorii cer menținerea și înăsprirea condițiilor de arest la domiciliu. Ședința urma să aibă loc săptămâna trecută dar a fost amânată la solicitarea apărării lui Igor Dodon.  Ședința de judecată este programată pentru astăzi, cu începere de la ora 13.00.

Amintim că potrivit unei decizii a Judecătoriei Chișinău din 18 august, arestul la domiciliu pentru Igor Dodon a fost prelungit până pe 22 septembrie.

Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai într-un dosar de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari. Procurorii au sechestrat peste două milioane de lei, sumă ridicată în timpul perchezițiilor efectuate la Igor Dodon. Fostul șef de stat este cercetat pe mai multe capete de acuzare: corupție, finanțarea ilegală a partidului, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Pe 15 august a fost pusă sub învinuire și contabila Partidului Socialiștilor, căreia i se încriminează falsificarea rapoartelor financiare ale partidului, acceptarea finanțării ilegale și altele, în total zece componente de infracțiune sunt investigate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău