Assad convoacă alegeri parlamentare în Siria

  • 23 Februarie 2016 08:26
Assad convoacă alegeri parlamentare în Siria

Președintele sirian Bashar al-Assad a convocat alegeri parlamentare pentru 13 aprilie, potrivit unui comunicat emis de președinție luni și citat de agenția oficială Sana, scrie Agerpres.

Ultimele alegeri parlamentare în Siria, aflată în război de aproape cinci ani, au fost în 2012 și ele au loc o dată la patru ani.

Potrivit Sana, Bashar al-Assad a convocat alegerile printr-un decret stabilind numărul de locuri alocate fiecărei provincii a țării.

La ultimele alegeri din 2012, în timp ce țara era deja în conflict, au candidat și reprezentanți ai altor partide și nu numai ai partidului Baas, la putere.

Dar cei mai mulți dintre cei 250 de deputați care au fost aleși pentru un mandat de patru ani erau membri Baas.

În urma acestor alegeri, Bashar al-Assad l-a numit pe Riyad Farid Hijab, atunci ministru al agriculturii, ca prim-ministru. Însă acesta apoi a dezertat și a trecut în rândurile opoziției. El este acum șeful Înaltului Comitet de Negocieri (HNC), format din grupuri cheie ale opoziției siriene și având sediul la Riad.

Din 2011, conflictul din Siria a făcut peste 260.000 de morți, în timp ce mai mult de jumătate din populație a fugit din țară.

Luni, Statele Unite și Rusia au anunțat o încetare a focului ce trebuie validată de regim și opoziție pentru a intra în vigoare sâmbătă și care exclude grupurile jihadiste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău