ASP va iniția o nouă licitație pentru achiziționarea blanchetelor de acte mai sigure

  • 24 Noiembrie 2021 12:19
ASP va iniția o nouă licitație pentru achiziționarea blanchetelor de acte mai sigure

Agenția Servicii Publice (ASP) va iniția o nouă licitație pentru achiziționarea blanchetelor și echipamentelor, necesare pentru mai multe categorii de acte eliberate de instituție. Despre aceasta a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, directorul ASP, Mircea Eșanu, transmite MOLDPRES.

„La sfârșitul acestei săptămâni vom lansa o nouă licitație pentru blanchete și echipamente necesare. Licitația este pentru un contract de trei ani, pentru circa trei milioane de blanchete de acte, dintre care jumătate vor fi pașapoarte”, a relevat Eșanu, scrie sursa citată.

Conform oficialului, costul estimativ al achiziției este de 430 de milioane de lei, însă în urma licitației acesta ar putea coborî.

Șeful ASP a menționat că noul echipament va permite eliberarea pentru cetățenii Republicii Moldova a unor acte mai securizate, în conformitate cu noile standarde de protecție internaționale. În același timp, sursa citată a estimat că noile acte ar putea să fie mai ieftine pentru deținători. „Nu anticipăm o scădere de preț pentru buletinele de identitate, însă costul pașapoartelor ar putea să fie redus la două sute de lei”, a precizat Eșanu.

Totodată, directorul Agenției Servicii Publice a insistat să aprecieze că noua licitație va fi absolut obiectivă, în conformitate cu toate normele de rigoare. „Țin morțiș să spun că noul caiet de sarcini nu va avea un cost ascuns și am exclus posibilitatea pentru ofertanți să includă costurile Royalty”, a rezumat Mircea Eșanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău