ASP, despre cazul agentului GRU care ar deține pașaport moldovenesc: A fost eliberat pe numele altei persoane

  • 21 Aprilie 2021 09:56
ASP, despre cazul agentului GRU care ar deține pașaport moldovenesc: A fost eliberat pe numele altei persoane

Agenția Servicii Publice a anunțat că a finalizat ancheta internă referitor la cazul agentului GRU care ar deține pașaport moldovenesc pe numele „Nicolae Popa”, menționând că „în Registrul de stat al populației al Republicii Moldova nu este luată în evidență persoana cu datele identificatoare menționate”.

„Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova cu numărul A3194368 a fost eliberat pe numele altei persoane (informația detaliată reprezintă date cu caracter personal, prelucrarea cărora se efectuează cu consimțământul subiectului datelor cu caracter personal (Legea nr.133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal)”, se precizează în comunicatul ASP. 

Amintim că Poliția cehă este în căutarea a doi bărbați ruși, suspectați a fi agenți GRU, responsabili de explozia unui depozit de muniții din Cehia în 2014. Anunțul a fost făcut în contextul expulzării a 18 diplomați ruși. Agenții GRU au fost implicați inclusiv în tentativa de asasinare cu Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, în Salisbury, în 2018. Cei doi presupuși agenți GRU au folosit mai multe pașapoarte false în misiunile din Europa, inclusiv unul moldovenesc, pe numele „Nicolae Popa”. 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău