Asociațiile de coproprietari în condominiu, scutite de impozitul pe venit

  • 11 Ianuarie 2020 12:51
Asociațiile de coproprietari în condominiu, scutite de impozitul pe venit

Asociațiile de coproprietari în condominiu beneficiază, începând cu 1 ianuarie 2020, de scutirea de plata impozitului pe venit. Prevederea se conține în politica bugetar-fiscală pentru anul curent. Potrivit Ministerului Finanțelor, măsura se aplică în vederea tratării egale din punct de vedere fiscal a asociațiilor de coproprietari în condominiu, similar cu alte organizații necomerciale.

Într-un răspuns pentru IPN, Ministerul Finanțelor menționează că actualmente, conform prevederilor din Codul Fiscal, organizațiile necomerciale sunt scutite de plata impozitului pe venit. Sub incidența prezentei legi nu cad partidele și alte organizații social-politice, sindicatele, asociațiile de patronat, organizațiile religioase și persoanele juridice create de acestea, organizațiile create de autoritățile publice, organizațiile cooperatiste și alte organizații modul de constituire și funcționare al cărora este prevăzut de legi speciale.

Asociațiile de coproprietari în condominiu sunt organizații a proprietarilor de locuințe care s-au asociat pentru administrarea, întreținerea și exploatarea în comun a complexului de bunuri imobiliare în condominiu. Aceste asociații stabilesc taxe și plăți pentru locatari cu scopul de a asigura prestarea anumitor servicii – deservirea blocului, întreținerea ascensorului etc. Însă, aceste plăți nu sunt colectate cu scop de realizarea a profitului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău