Asociația „Tiras-Tighina” face apel la cetățenii R.Moldova să participe masiv la vot în data de 15 noiembrie

  • 11 Noiembrie 2020 12:04
Asociația „Tiras-Tighina” face apel la cetățenii R.Moldova să participe masiv la vot în data de 15 noiembrie

Asociația Veteranilor de Război-1992 „Tiras-Tighina” face apel la cetățenii Republicii Moldova, din țară și din diasporă, să participe masiv la vot în data de 15 noiembrie, când va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale și să-l scoată pe Igor Dodon din funcția de președinte.

În cadrul unei conferințe  de presă la IPN, președintele „Tiras-Tighina”, Anatolie Caraman, i s-a adresat președintelui în exercițiu. „Unu – ați declarat: „Voi anula acordul de asociere cu UE”, zero. „Voi scoate românii în afara legii”, adică unioniștii care alcătuiesc 30-33% din populația Republicii Moldova, ați dat în bară. Trei – „Voi federaliza Republica Moldova și voi desființa armata națională”, l-ați prostit pe Putin. Patru – ați promis și ați făcut, i-ați retras cetățenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu, prostie omenească!”, a spus Anatolie Caraman.

Președintele Asociației a adus și alte exemple, menționând că Igor  Dodon a spus că va aduce acasă 700 de mii de moldoveni care muncesc în Rusia. „Aceștia și în prezent locuiesc acolo, nu dețin cetățenia Republicii Moldova și nu au dreptul la vot, deci nu pot fi aduși în țară”, a remarcat Anatolie Caraman. Potrivit lui, Igor Dodon a divizat societatea în „ai noștri și ai voștri” și a chemat la război civil printr-o  amenințare: „nu vă jucați cu focul, am 52 de procente”.

Anatolie Caraman l-a criticat pe Igor Dodon și pentru faptul că l-a chemat pe liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, la Chișinău și că l-a numit „președinte”, pentru faptul că a depus flori „la mormintele ocupanților, care în 1992 au atacat Republica Moldova”.

Juristul Alexandru Banari, membru „Tiras-Tighina”, a venit cu apel către toți cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot. „A venit timpul să dăm jos trădătorul care e numit în popor „Kuliok Igor Kremlinovici”. Rugăm implicarea masivă a cetățenilor Republicii Moldova care se află în țară și cei din diasporă pentru a se mobiliza și a participa masiv la votul din 15 noiembrie”, a îndemnat Alexandru Banari.

Acesta a menționat că membrii Asociației Veteranilor de Război-1992 nu sunt afiliați politic și nu fac agitație electorală în favoarea vreunui dintre concurenții electorali, însă îl consideră pe Igor Dodon „trădător de neam și țară” și acesta trebuie să plece. „Noi nu chemăm la destabilizarea situației, nu chemăm la ură interetnică, ceea ce face dumnealui. Noi nu chemăm la destabilizare, cum chemă el prin pliantele pe care le distribuie cetățenilor, și dă toate păcatele sale pe concurentul său electoral”, a fost mesajul lui Alexandru Banari.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău