Asociația Promo-LEX solicită CEC să urgenteze implementarea unor acțiuni necesare pentru buna pregătire și organizare a iminentelor alegeri parlamentare anticipate

  • 28 Aprilie 2021 18:04
Asociația Promo-LEX solicită CEC să urgenteze implementarea unor acțiuni necesare pentru buna pregătire și organizare a iminentelor alegeri parlamentare anticipate

Asociația Promo-LEX solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) să urgenteze implementarea unor acțiuni necesare pentru buna pregătire și organizare a iminentelor alegeri parlamentare anticipate, se menționează într-un comunicat al Promo-LEX.

Pornind de la Avizul Curții Constituționale din 15 aprilie 2021 prin care a fost constatată drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a, Asociația face apel către Comisia Electorală Centrală să manifeste un caracter proactiv în realizarea atribuțiilor sale legale privind pregătirea și organizarea alegerilor. În acest sens, Promo LEX îndeamnă autoritatea electorală să estimeze în regim de urgență cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. În cazul în care aceste cheltuieli sunt deja calculate, este important ca ele să fie făcute publice de către CEC și înaintate pentru informare și aprobare.

Totodată Promo LEX cere CEC să amplifice eforturile de informare activă privind necesitatea și importanța înregistrării prealabile și să propună un plan de acțiuni și să formuleze demersurile relevante privind vaccinarea în regim de prioritate a funcționarilor și potențialilor funcționari electorali și a persoanelor autorizate să asiste la operațiile electorale.

Implementarea acestor activități de către CEC ar facilita buna organizare, în condiții restrânse de timp, a unui scrutin electoral anticipat, se mai menționează în solicitarea Promo-LEX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău