Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) amenință cu o nouă grevă

  • 15 Octombrie 2019 13:06
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) amenință cu o nouă grevă

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) amenință cu o nouă grevă în cazul în care Guvernul nu va identifica soluții pentru majorarea tarifului pentru călători, așa cum au solicitat în repetate rânduri. Atenționarea transportatorilor a fost transmisă într-o scrisoare adresată premierului Maia Sandu.

În solicitarea citată transportatorii de pasageri se declară revoltați de mesajul care le-a fost transmis de Maia Sandu, săptămâna trecută, și cer inițierea unui dialog direct cu premierul. De asemenea ei acuză Ministerul Economiei că minte atunci când susține că discută cu APOTA pentru a găsi modalități de soluționare a cererii transportatorilor.

Totodată, transportatorii au invocat o hotărâre de judecată mai veche, ce datează din 2013, prin care autoritățile au fost obligate să majoreze tariful până la 58 de bani pentru un kilometru, hotărâre care așa și nu a fost executată de Guvern.

Reprezentanții APOTA au cerut o întrevedere cu șefa Guvernului, pentru a discuta direct problema și au anunțat proteste de amploare în cazul în care Maia Sandu le va refuza solicitarea.

Amintim că două proteste similare au avut loc pe 12 septembrie și 9 octombrie, dar nu s-au soldat cu vreun rezultat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău