Asociația Forța Fermierilor cere autorităților să restricționeze temporar importurile de grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță din Ucraina

  • 08 Mai 2023 12:46
Asociația Forța Fermierilor cere autorităților să restricționeze temporar importurile de grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță din Ucraina

Asociația Forța Fermierilor cere autorităților să restricționeze temporar importurile de grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță din Ucraina, așa cum prevede o Decizie a Comisiei Europene din 2 mai, transmite Radio Chișinău.

Într-un comunicat de presă, publicat astăzi, 8 mai, reprezentanții Asociației subliniază că ar fi în pragul falimentului. Fermierii cer guvernului să găsească bani pentru a compensa pierderile înregistrate din cauza scăderii prețurilor, și amenință cu acțiuni de protest în cazul în care nu li se va da curs solicitărilor.  

Amintim că pe 6 mai, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare a avut o întrevedere cu omologul ucrainean Mykola Solski. Discuțiile au fost focusate pe subiectul importului și tranzitului cerealelor ucrainene în țara noastră. Vicepremierul Vladimir Bolea a comunicat despre intenția Republicii Moldova de a se alinia la decizia UE de instituire a unei măsuri temporare privind importul de grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui originare din Ucraina, cu asigurarea tranzitului prin țara noastră. Deocamdată o decizie finală pe acest subiect, din partea autorităților de la Chișinău, nu a fost anunțată.

În replică, vice-ministrul ucrainean al Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii, Taras Kacika, a declarat că în acest Ucraina va interzice în totalitate importurile din Republica Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău