Asociația Forța Fermierilor anunță reluarea protestelor imediat după recoltă: „Suma alocată de Guvern este de șase ori mai mică decât cea necesară”

  • 25 August 2023 16:31
Asociația Forța Fermierilor anunță reluarea protestelor imediat după recoltă: „Suma alocată de Guvern este de șase ori mai mică decât cea necesară”

Asociația Forța Fermierilor anunță reluarea protestelor imediat după finalizarea recoltării culturilor de grupa a doua, prin deplasarea agricultorilor cu tehnică agricolă în capitală, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă emis de asociație se menționează că premierul Dorin Recean așa și nu s-a întâlnit cu agricultorii.

Toate propunerile asociației Forța Fermierilor privind necesitatea introducerii stării de urgență în agricultură, restructurarea datoriilor, adresarea către parteneri externi după ajutor, protejarea pieței interne fie au fost ignorate, fie reacția a fost tardivă. Suma de 200 de milioane de lei alocată recent pentru compensații la prima grupă este de șase ori mai mică decât cea necesară.

Contactat pentru o reacție de Radio Chișinău, purtătorul de cuvânt al Guvernului a subliniat că autoritățile nu comentează anunțul cu privire la proteste făcut de către Asociația Forța Fermierilor.

Amintim că la începutul săptămânii curente Guvernul a alocat 200 de milioane de lei, din Fondul de rezervă al Executivului, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare cu scopul de a acorda ajutor fermierilor afectați de consecințele crizelor din anul 2022.

Premierul Dorin Recean a precizat că e vorba de un „efort necesar” pe care îl face întreaga societate și și-a exprimat speranța că fermierii, care amenință în continuare cu proteste și blocarea traseelor naționale, vor aprecia acest lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău