Asociația „Dreptul la Dreptate” publică o investigație privind proprietățile familiei lui Viorel Morari. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție nu a comentat, deocamdată, informațiile

  • 11 Iunie 09:06
Asociația „Dreptul la Dreptate” publică o investigație privind proprietățile familiei lui Viorel Morari. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție nu a comentat, deocamdată, informațiile

Asociația publică a victimelor represiunilor politice „Dreptul la Dreptate” a dat publicității o investigație privind proprietățile imobiliare și activele aflate în posesia familiei ex-procurorului șef Viorel Morari, notează IPN.

Apărătorii depturilor omului au publicat fragmente de documente cadastrale care probează că părinții fostului șef al procuraturii anticorupție dețin câteva apartamente în centrul Chișinăului, spații comerciale, precum și zeci de terenuri agricole și destinate construcției în raionul Dondușeni.

Conform estimărilor 
asociației de apărare a drepturilor omului Dreptul la Dreptate”, costul total al proprietăților identificate la membrii familiei lui Viorel Morari depășește trei milioane de euro.

Președintele 
asociației Pavel Grigorciuc afirmă într-un video că se au în vedere circa 150 de obiecte imobiliare, procurate de membrii familiei lui Viorel Morari în ultimii zece ani, când acesta deținea funcții înalte în procuratura Moldovei.

Cea mai importantă proprietate prezentată în investigație este o stație de alimentație cu combustibil, precum și patru instalații eoliene, amplasate în nordul țării. Toate aceste valori aparțin firmei „Irarom-grup”, unde singurul fondator este mama lui Viorel Morari – Eugenia Morari. Conform estimărilor făcute de apărătorii drepturilor omului, costul acestor active este mai mare de 2 milioane de euro.

„De unde s-au luat banii?”, se întreabă în imagine Pavel Grigorciuc. „Cât de des mama lui Viorel Morari a fost chemată la CNA și procuratura anticorupție în timp ce ea cheltuia sute de mii de euro pentru a intra în posesia acestor bunuri?”, spune Grigorciuc.

Totodată, Procuratura Generală, cu titlu de răspuns la interpelarea asociației Dreptul la Dreptate, afirmă că acest organism justițiar nu dispune de un fond propriu de locuințe și nu a atribuit apartamente niciunuia din angajații săi.

Viorel Morari nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:5,14 m/s
Tue
19
Wed
19
Thu
20
Fri
20
Sat
20

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău