Asociația Cluburilor Europene se opune planului FIFA de reformare a calendarul meciurilor internaționale

  • 24 Septembrie 2021 13:08
Asociația Cluburilor Europene se opune planului FIFA de reformare a calendarul meciurilor internaționale

Asociația Cluburilor Europene (ECA) a dat publicității vineri un comunicat în care își exprimă opoziția față de intenția FIFA de reformare a calendarului meciurilor internaționale, în scopul organizării Cupei Mondiale de fotbal la fiecare doi ani, în loc de patru ani, scrie AGERPRES.

„Cluburile de fotbal au fost întotdeauna o voce fundamentală și respectată în conturarea viitorului calendar al meciurilor internaționale (IMC). Ele sunt piatra de temelie a fotbalului, motoarele competițiilor, nucleul dezvoltării și investițiilor jucătorilor, precum și punctul de sprijin al fanilor și al comunităților lor locale. Modificarea calendarului meciurilor internaționale trebuie să se bazeze pe consens, pe echilibru în ceea ce privește interesele părților, după o consultare onestă și detaliată, și nu pur și simplu impusă doar în interesul FIFA, cu o serie de campanii de PR", se precizează în textul dat publicității de ECA.

„Pe lângă lipsa notabilă a unei consultări autentice, așa acum au subliniat multe părți interesate în ultimele zile, propunerile FIFA ar duce la un impact direct și distructiv asupra jocului la nivel de club, atât pe plan intern, cât și internațional. Totodată, propunerile ar pune în pericol sănătatea și bunăstarea jucătorilor și ar dilua valoarea și semnificația competițiilor", adaugă organizația.

„ECA reiterează în termenii cei mai lipsiți de ambiguitate că orice decizie referitoare la viitorul său poate avea loc numai cu acordul cluburilor de fotbal, ținându-se cont de binele jucătorilor și în conformitate cu obligațiile juridice, care în mod normal nu ar trebui să fie reafirmate", avertizează asociația care regrupează cele mai puternice cluburi din Europa.

Congresul FIFA a votat recent efectuarea unui studiu de fezabilitate cu privire la organizarea Cupelor Mondiale masculine și feminine la fiecare doi ani, o propunere care a generat numeroase controverse.

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a respins această idee, președintele său, Aleksander Ceferin, avertizând că țările europene ar putea boicota Cupa Mondială dacă FIFA va merge mai departe cu ideea de a o transforma într-un eveniment bienal.

De asemenea, Confederația sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a criticat propunerea FIFA, pe care o consideră neviabilă și care ar genera o supraîncărcare a calendarului internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău