AȘM | Chișinăul a resimțit cu 5 pe Richter cutremurul din această noapte din zona Vrancea, unde a avut magnitudinea de 5,8

  • 28 Octombrie 2018 13:29
AȘM | Chișinăul a resimțit cu 5 pe Richter cutremurul din această noapte din zona Vrancea, unde a avut magnitudinea de 5,8

Cutremurul produs în această dimineață în zona Vrancea a fost resimțit la Chișinău cu intensitatea de 5 grade, iar în nordul țării, de exemplu la Soroca, intensitatea seismului a fost de 3 grade pe scara Richter.

Seismul produs în dimineața zilei de duminică este unul moderat, totuși este cel mai puternic din ultimii patru ani, a spus șeful Centrului de Seismologie, Ion Ilieș, pentru Radio Chișinău.

La astfel de cutremure moderate clădirile nu au de suferit. Seismul din această dimineață este unul moderat, similar celui din noiembrie a anului 2014. Statisticile arată că astfel de cutremure se produc singular și de obicei nu sunt urmate de alte seisme, dar vom vedea. Suntem în perioada pregătirii unui cutremur mai puternic, dar nimeni nu poate ști când se va produce aceasta peste un an, doi sau în 2040”, a declarat Ion Ilieș.

Cutremurul s-a produs duminică dimineața în zona Vrancea cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter. Ulterior a mai avut loc un seism, cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 05.48, la adâncimea de 148 de kilometri.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea orașelor Întorsura Buzăului (41 km), Târgu Secuiesc (50 km), Vălenii de Munte (57 km).

Cutremurul a avut magnitudinea de 3,2 grade pe Richter, s-a produs la adâncimea de 148 de kilometri, la ora 05.48.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău