Cristina Gherasimov, la Forumul guvernamental de la Atena: „A fost o bună platformă pentru a discuta despre importanța edificării unei Uniuni Europene mai puternice”

  • 02 Iulie 19:53
Cristina Gherasimov, la Forumul guvernamental de la Atena: „A fost o bună platformă pentru a discuta despre importanța edificării unei Uniuni Europene mai puternice”

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat la cea de-a 28-a ediție a Forumului guvernamental anual organizat la Atena. Delegația a fost condusă de prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru Integrare Europeană, la eveniment au fost abordate subiecte de țin de securitatea regională, cu accent pe importanța unității și extinderii UE și a construirii unei păci durabile pe continentul european.

Forumul a fost o bună platformă pentru a discuta, alături de Giorgos Gerapetritis, ministrul Afacerilor Externe al Greciei și Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, despre importanța edificării unei Uniuni Europene mai puternice, prin aderarea a noi state membre care împărtășesc valori comune și fortificarea democrațiilor pe continentul european”, a spus Cristina Gherasimov.

Viceprim-ministra a accentuat, în cadrul sesiunilor de discuție, că Republica Moldova este ferm angajată să contribuie la consolidarea păcii și la asigurarea securității pe continentul nostru ca viitor membru al familiei europene.

În cadrul vizitei la Atena, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a avut întrevederi cu Alexandra Papadopolou, viceministra Afacerilor Externe a Greciei, și cu Ioannis Plakiotakis, vicepreședintele parlamentului elen și președintele Comisiei Afaceri UE. Discuțiile s-au axat pe ultimele evoluții de pe agenda europeană a țării noastre, dar și pașii pe care-i facem după lansarea oficială a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE, de săptămâna trecută.

De asemenea, Cristina Gherasimov l-a însoțit pe premierul Dorin Recean la întrevederile cu Președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou și cu Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis.

Apreciem și suntem recunoscători autorităților de la Atena pentru deschidere, pentru sprijinul acordat până acum, dar și pentru expertiza pe care sunt gata să o ofere Republicii Moldova în parcursul nostru european”, a conchis viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:5,66 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău