Asigurările în agricultură ar putea să fie obligatorii

  • 08 Noiembrie 2018 10:17
Asigurările în agricultură ar putea să fie obligatorii

Agricultorii din Moldova ar putea fi obligați în viitor să facă asigurări în agricultură, în special în cazul subvenționărilor.

Declarația a fost făcută de către ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, în cadrul unui interviu oferit pentru portalul agrobiznes.md, citat de bizlaw.

Potrivit ministrului, agricultorii nu percep agricultura drept o activitate economică și nu înțeleg că ar trebui să-și asume riscul, așa cum procedează oamenii care fac investiții în transport sau în construcții.

De asemenea, ministrul consideră că sistemul de asigurări este destul de problematic și nu corespunde nici așteptărilor agricultorilor, nici ale statului. Nicolae Ciubuc susține că există un număr foarte mic de companii de asigurări care operează cu asigurări în agricultură, dar și puțini agriculori care se asigură, situație care generează costuri mari de asigurare. De asemenea, ministrul crede că asiguratorii nu întotdeauna sunt onești și corecți în raport cu producătorii și nu întotdeauna asigură riscuri, de exemplu seceta.

”Dacă am avea un număr mai mare de agricultori, ar scade și prima de asigurare și ar motiva fermierii”, consideră Nicolae Ciubuc.

Ministrul a declarat cu referire la aceste aspecte ale agriculturii că intenționează să modifice și să îmbunătățească sistemul de asigurări în agricultură.

sursa: bizlaw

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău