Ashton Carter: Rusia continuă să încalce suveranitatea Ucrainei, Georgiei și R. Moldova

  • 04 Mai 2016 08:33
Ashton Carter: Rusia continuă să încalce suveranitatea Ucrainei, Georgiei și R. Moldova

Secretarul american al apărării, Ashton Carter, a acuzat Rusia că încalcă în continuare suveranitatea unor țări din vecinătate, punând în pericol normele internaționale.

Aflat în Germania, la instalarea noului comandant al forțelor americane din Europa, Carter a declarat că Rusia continuă să încalce suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, Georgiei și R. Moldova și încearcă în mod activ să își intimideze vecinii baltici.

Pe mare, în spațiul aerian și cibernetic, rușii ridică provocări normelor internaționale. Cea mai tulburătoare este retorica de intimidare nucleară a Rusiei, care ridică semne de întrebare îngrijorătoare privind angajamentele liderilor ruși față de stabilitatea strategică, față de respectarea normelor impuse împotriva folosirii armelor nucleare. 

Oficialul american a dat asigurări că Statele Unite își vor apăra aliații în fața agresivității Rusiei. Ashton Carter, a transmis un mesaj ferm și dur Rusiei în Stuttgart, Germania, la ceremonia de schimbare a liderului comandamentului SUA în Europa, în care comandantul forțelor aeriene, Philip Breedlove, a fost înlocuit de generalul de armată Curtis Scaparrotti. 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău