ASD a semnat Memorandum de Înțelegere și Cooperare cu ARFC, ASP și Ministerul Mediului

  • 26 August 2022 09:09
ASD a semnat Memorandum de Înțelegere și Cooperare cu ARFC, ASP și Ministerul Mediului

În cadrul întrunirii dintre Agenția Relații Funciare și Cadastru, Agenția Servicii Publice, Ministerul Mediului, Primăria municipiului Ungheni și Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, a fost semnat memorandum de înțelegere și cooperare pentru demonstrarea și testarea proceselor de conversie din format digital, sporirea calității seturilor de date spațiale digitale și producerea metadatelor pentru Zona or. Ungheni.

Cu suportul proiectului Twinning „Îmbunătățirea serviciilor de date spațiale în Republica Moldova conform standartelor UE” și altor donatori, va fi sporită calitatea seturilor de date spațiale digitale prin intermediul elaborării specificațiilor și modelelor acestora, precum și armonizarea și crearea metadatelor pentru publicarea lor pe geoportalul Infrastructurii Naționale de Date Spațiale în Republica Moldova, pe întreg teritoriul țării.

Pe parcursul a șase luni părțile implicate urmează să parcurgă etapele proiectului, prin realizarea vizitelor la fața locului, desfășurarea ședințelor de instruire, implementarea activităților sub ghidarea directă a experților, pentru a putea asigura realizarea în practică a ghidurilor.

Memorandumul de Înțelegere și Cooperare va dezvolta și crea noi oportunități de schimb de date, proiecte și experiență, fiind accesibile pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” își exprimă dorința de colaborare și tendința spre obținerea de rezultate remarcabile care vor contribui la dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău