Ascensor modern pentru Institutul de Neurologie, achiziționat cu sprijinul Poloniei

  • 29 Decembrie 2021 16:42
Ascensor modern pentru Institutul de Neurologie, achiziționat cu sprijinul Poloniei

Cu sprijinul Poliniei, la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie a fost pus în funcțiune un ascensor pentru transportarea pacienților din blocul nr. 1. Personalul medical întâmpina mari dificultăți pentru a transfera pacienții de la un etaj la altul. Or, de cele mai multe ori pacienții, fiind în stare gravă, erau transportați pe brancardă, fapt care îngreunează extrem munca angajaților medicali, transmite IPN.

Ridicarea la etaj cu ajutorul ascensorului a scăzut posibilul traumatism pe care-l putea primi pacientul ridicând scările. Procurarea acestui utilaj, în valoare de 588 de mii de lei, a rezolvat o mare parte din dificultățile întâmpinate.

Proiectul „Asistență pentru Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău în modernizarea serviciilor medicale – procurarea și instalarea ascensorului” a fost realizat cu suportul Programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, prin intermediul Ambasadei Republicii Polone, la Chișinău în anul 2021.

Achiziționarea ascensorului pentru transportarea pacienților din blocul nr 1 al INN se înscrie în șirul proiectelor de asistență realizate de Ambasada Republicii Polone la Chișinău în cadrul Programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone. Acestea au menirea să contribuie la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii localităților rurale, revitalizare urbană, dar și proiecte de susținere a sistemului medical din Republica Moldova.

Pe parcursul anului 2021 a fost realizat și proiectul „Accesul comunității locale din Bahmut la servicii comunale – extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă”, precum și „Promovarea potențialului turistic al orașului Cimișlia prin instalarea de indicatoare turistice și stradale”. Alte proiecte sunt „Consolidarea capacității administrației locale a satului Hiliuți din raionul Râșcani în creșterea siguranței locuitorilor prin extinderea sistemului de iluminat stradal”, „Sprijin pentru sistemul de învățământ din regiunea Găgăuzia – dezvoltarea infrastructurii colegiului profesional „M. Ciachir” din Comrat”, dar și „Dezvoltarea infrastructurii medicale rurale – finalizarea reparației Centrului Medical din satul Blijnii Hutor, Transnistria (etapa II)” etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău