Asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi: Președintele Joe Biden va face luni un anunț legat de Arabia Saudită

  • 28 Februarie 2021 10:27
Asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi: Președintele Joe Biden va face luni un anunț legat de Arabia Saudită

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a afirmat sâmbătă că administrația sa va face luni un anunț legat de Arabia Saudită, în urma unui raport al serviciilor americane de informații care au ajuns la concluzia că prințul moștenitor Mohammed bin Salman a aprobat uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Administrația Biden s-a confruntat cu o serie de critici, în special un editorial în cotidianul Washington Post, potrivit căruia președintele SUA ar fi trebuit să fie mai aspru față de prințul moștenitor, care nu a fost sancționat în ciuda faptului că a fost învinuit pentru aprobarea asasinării lui Khashoggi.

Întrebat despre pedepsirea prințului moștenitor, conducătorul de fapt al regatului, Joe Biden a declarat: "Va fi un anunț luni cu privire la ce vom face cu Arabia Saudită în general".

Liderul de la Casa Albă nu a oferit mai multe detalii.

Khashoggi, care a lucrat pentru Washington Post, era rezident american. Ademenit în interiorul consulatului saudit din Istanbul pe 2 octombrie 2018, jurnalistul a fost ucis de persoane care aveau legături cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite. A fost dezmembrat, iar cadavrul său a dispărut.

Vineri, guvernul saudit a "respins în totalitate" raportul serviciilor americane de informații care l-au acuzat pe Mohammed bin Salman că a "validat" asasinarea jurnalistului și disidentului saudit.

SUA au anunțat vineri sancțiuni financiare împotriva unei unități de intervenție specială și a fostului număr doi al serviciilor saudite de informații, Ahmad Asiri, apropiați prințului moștenitor al Arabiei Saudite pentru rolul lor în asasinarea lui Jamal Khashoggi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău