Artistul român Victor Socaciu s-a stins din viață

  • 27 Decembrie 2021 15:29
Artistul român Victor Socaciu s-a stins din viață

Muzicianul român Victor Socaciu, compozitor, cântăreț, chitarist, realizator și prezentator TV, s-a stins astăzi din viață la vârsta de 68 de ani, într-un spital din București, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, încă din luna septembrie starea sa de sănătate se agravase.

S-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Brașov. Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli, dar "foarte deschiși", după cum spunea chiar artistul în biografia sa, unde a mărturisit că era atât de impresionat de romanțele pe care i le cântau părinții săi, încât se ascundea sub masă și plângea – chiar dacă nu înțelegea ce însemna o iubire trecută.

"Atracția mea față de folk a început în anul 1972, când l-am auzit la radio pe Mircea Florian cântând. El a fost cel care mi-a atras atenția asupra folk-ului autohton. Mai citeam despre folk în revistele din acele vremuri. Și am început să scriu și eu cântece. Cred că era locul în care mă puteam desfășura cel mai bine. Când eram în liceu, scrisesem un cântec care se numea „Frizerul”. Asta ca reacție la faptul că directorul școlii, de câte ori făceam un pocinog, ne tundea pe toți. Asta era măsura disciplinară pe care o lua. Și eu am scris atunci cântecul „Frizerul” și, bineînțeles că am devenit figura centrală a liceului”, scria în biografia sa regretatul artist.

Victor Socaciu a colaborat cu toți membrii cenaclului ”Flacăra”. A semnat genericele mai multor emisiuni radio și televiziune printre care: „Omul chitară , „Oameni de zăpadă”, „Ceaiul de la ora 5”, „Insomniile Corinei”, „Cazuri și necazuri în dragoste”, „Vânare de vânt”, „Arca Marine ”, „Personalul de Costinești”, „Bun de tipar”, „Tunelul timpului”, „Mulțumesc”, ”Ora fără catalog”, „Ne vedem la TVR”, „E ora ta” ș.a. A scris peste 300 de piese muzicale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău