Artistul plastic Mihai Țăruș a lansat o carte

  • 10 Decembrie 2021 19:55
Artistul plastic Mihai Țăruș a lansat o carte

La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost lansată astăzi cartea “Autoportret - jurnal”, semnată de artistul plastic Mihai Țăruș, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Mihai Țăruș a menționat că volumul are 192 de pagini și cuprinde texte și imagini ale lucrărilor sale.

Potrivit criticului literar Maria Pilchin, atât textele, cât și imaginile sunt bine gândite și formează împreună portretul adevărat al unui artist. ”Acest volum m-a copleșit. M-am gândit la el din perspectiva scriitorului”, a mai spus Maria Pilchin. În context, criticul de artă Tudor Stăvilă a afirmat că textele sunt despre oamenii pe care i-a cunoscut artistul pe parcursul anilor.

În cadrul evenimentului a fost prezentată o expoziție de portrete și autoportrete ale autorului.

Mihai Țăruș s-a născut la 10 decembrie 1948 în comuna Sinești, raionul Ungheni. În 1964 a absolvit Școala de Arte Plastice pentru Copii ”A. Șciusev”, în 1968 – Colegiul de Arte Plastice ”A. Plămădeală” din Chișinău și în 1975 – Academia de Arte Plastice din Sankt-Petersburg, Rusia. În 1969, împreună cu pictorul Mihai Grecu, susține o serie de dialoguri intelectuale, care au avut repercusiuni benefice în creația tânărului plastician, iar în 1971 stabilește relații cu Vladimir Vasilievici Sterligov, un discipol al lui Kazimir Malevici și promotorul unui nou sistem plastic potir-cupola. În atelierul acestuia a beneficiat de o inițiere în pictura impresionistă, în teoria culorii și în sistemul potiro-cupolic. A avut expoziții în țară și peste hotare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,54
Ploaie ușoară
Umiditate:71 %
Vint:3,13 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău