Artistul plastic Ludmila Furdui și-a vernisat lucrările la Centrul ”C. Brâncuși”

  • 11 Noiembrie 2022 12:20
Artistul plastic Ludmila Furdui și-a vernisat lucrările la Centrul ”C. Brâncuși”

O expoziție aniversară cu genericul ”Dor de paradis”, la 60 de ani de la naștere, a artistului plastic Ludmila Furdui, a fost vernisată ieri la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din Chișinău.

Solicitată de agenție, Ludmila Furdui a menționat că expoziția cuprinde 63 de lucrări de pictură, tapiserie, scenografie, costume teatrale, grafică de carte, artă decorativă ș.a, informează MOLDPRES.

În debutul manifestării, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu, a menționat că Ludmila Furdui este un artist polivalent. ”Expoziția ei este o surpriză pentru acest eveniment”, a mai spus Florina Breazu. În cadrul manifestării au mai luat cuvântul scriitorii Galina Furdui, Emilian Galaicu-Păun, regizorul Sergiu Chiriac, directorul artistic al Centrului ”C. Brâncuși”, Alexandra Mihalaș ș.a.

Ludmila Furdui s-a născut pe 19 iunie 1962, în orașul Chișinău. A absolvit Școala de arte plastice pentru copii din orașul Cahul (1977), Colegiul Republican de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” (1981) și Academia de Arte Plastice din Sankt Petersburg, Rusia. Activează în diverse genuri ale artei: tapiserie, pictură, grafică de carte, scenografie și costume teatrale. În 2013 a fost distinsă cu titlul onorific ”Maestru în Artă”.

Expoziția va fi deschisă până la 27 noiembrie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău