Artistul plastic Gheorghe Jalbă și-a expus lucrările la Centrul ”C. Brâncuși”

  • 16 Decembrie 2021 20:00
Artistul plastic Gheorghe Jalbă și-a expus lucrările la Centrul ”C. Brâncuși”

La Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău a avut loc astăzi vernisajul expoziției personale de pictură a artistului plastic Gheorghe Jalbă, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Gheorghe Jalbă a menționat că expoziția cuprinde 104 lucrări, realizate de el de-a lungul anilor.

În debutul manifestării, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu, a menționat că în această expoziție descoperim satul moldovenesc de altădată, din copilăria noastră. ”O altă componentă a creației sale o constituie natura statică. Natura devine elementul principal al operei artistului. Alături de peisaje, sunt aici și portrete, și nuduri. Gheorghe Jalbă este un artist care și-a închegat propriul stil”, a remarcat Florina Breazu.

În context, artistul plastic Florentin Leancă a afirmat că Gheorghe Jalbă face o pictură tradițional-realistă, iar pictorul Vasile Dohotaru a spus că autorul pictează liber, cu spirit poetic și este ancorat în realitățile noastre.

Gheorghe Jalbă s-a născut la 1 ianuarie 1966 în satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni. A absolvit Școala Republicană de Pictură „I. E. Repin” (în prezent – Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”) din Chișinău. În 1999 a devenit membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. Este fondatorul grupului de creație „Vibrație” (2005). Lucrările sale se păstrează în colecții private din Canada, Finlanda, Grecia, R. Moldova, România, Rusia, SUA, Turcia și Ucraina.

Expoziția va fi deschisă până la 2 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău