Artiști plastici din R. Moldova, România și Ucraina vor participa la o Tabără Internațională de Pictură, organizată la Cahul

  • 20 Iunie 17:25
Artiști plastici din R. Moldova, România și Ucraina vor participa la o Tabără Internațională de Pictură, organizată la Cahul

Prima ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Identitate prin culoare”, desfășurată în cadrul proiectului „Cahul – capitală cultural-creativă a Republicii Moldova”, va fi organizată în perioada 24 - 29 iunie curent, în municipiul Cahul.

Evenimentul va reuni 37 de artiști plastici din Republica Moldova, România și Ucraina, care vor picta peisaje, clădiri, biserici, locuri simbolice din municipiul Cahul.

E o inițiativă a noastră prin care ne promovăm orașul, valorile acestuia. Timp de cinci zile, vom avea în ospeție 37 de artiști plastici din Republica Moldova, România și Ucraina. Îi cazăm și le oferim materialele (pensule, pânze, vopsele etc.) necesare pentru realizarea unor lucrări; fiecare artist va picta câte trei tablouri, două dintre care, conform regulamentului, vor rămâne în patrimoniul autorităților municipale. Dintre cei invitați se numără pictorii Dima Gabriel-Valeriu din Câmpina, Preda Dochinoiu Florin din Motru, Mădălin Țibichi din Iași, Valeriu Herța din Chișinău, vor mai participa artiști plastici din Timișoara, București, Vaslui, Bolgrad, Reni, Ismail și din alte localități”, a declarat pentru Ziarul Național Tatiana Romaniuc-Mititelu, viceprimar al municipiului Cahul.

Programul taberei include următoarele activități: între 26 și 28 iunie, în Parcul Central „Grigore Vieru” va avea loc un Masterclass și Plein-Air oferit de artiști plastici profesioniști unor discipoli ai școlilor de arte, unor amatori de desen și publicului larg, iar pe 29 iunie, în Piața Independenței din municipiul Cahul va fi vernisată o expoziție a lucrărilor realizate de artiștii plastici participanți la Tabăra Internațională de Pictură.

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
26,63
Câțiva nori
Umiditate:70 %
Vint:6,17 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău