Artiști din opt țări vor participa la Festivalul Internațional „Două inimi gemene. In memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorovici”

  • 13 Noiembrie 2018 14:21
Artiști din opt țări vor participa la Festivalul Internațional „Două inimi gemene. In memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorovici”

Tineri interpreți din Republica Moldova, Belarus, Bulgaria, România, Federația Rusă, Tadjikistan, Ucraina și Vietnam vor participa la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Două inimi gemene. In memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, care se va desfășura în perioada 13-15 noiembrie la Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul festivalului, Eugenia Marin, a menționat că la ediția din anul curent participă 43 de interpreți, dintre care 18 – la secțiunea copii și 25 – la secțiunea maturi.

Potrivit sursei citate, concursul vor avea loc, ca de obicei, pe 13-14 noiembrie, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, iar Gala Laureaților – pe 15 noiembrie, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Chișinău. Participanții la festival vor interpreta în mod obligatoriu o piesă a compozitorului Ion Aldea-Teodorovici în limba română și alta, la alegere, în limba țării din care provin. Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu internațional, format din 12 persoane.

Joi, 15 noiembrie, la ora 12.00, la mormântul celor doi artiști din Cimitirul Central Ortodox de pe strada Armenească, va avea loc o masă de pomenire, prilejuită de împlinirea  a 60 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici, iar seara, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” - Gala Laureaților Festivalului ”Două inimi gemene”. În recital vor evolua deținătorii Marelui Premiu ai ediției a XV-a Erica Musteață (R. Moldova) și Ro Ong Ho Thoai (Vietnam), Ansamblul de copii ”Lollipops”, Nicolae Caragea, Erika, Semion Limanov (Federația Rusă) și Cristofor Aldea-Teodorovici& Orchestra.

Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „Două inimi gemene. In memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorivici” a fost inițiat în 2003. Deținătorul Trofeului primei ediții a fost interpretul Pașa Parfeni. La ediția din 2016, Marele Premiu, la secțiunea copii, a fost obținut de Mihaela Stratan din R. Moldova, iar la categoria adulți, premiul a fost adjudecat de Yordan Markov din Bulgaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:5,14 m/s
Sat
0
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău